Het Tulpenpaviljoen

Tulpenpaviljoen is een non-profit community voor iedereen die meer wil weten over de Chinese cultuur. Maandelijks organiseren wij activiteiten over onder meer Chinese muziek, literatuur, talen én kookkunst . Op onze website en social media plaatsen wij ook regelmatig interessante artikelen hierover.

De laatste jaren is er in Nederland veel belangstelling voor China. Waar er in de media volop aandacht is voor de groeiende economie van China en de internationale politiek, blijven vele andere aspecten van de cultuur vaak onderbelicht. Daarom zijn we in 2020 onder de werktitel Mustard Seed Community begonnen met het organiseren van culturele activiteiten om het Nederlandse publiek bekend te maken met de Chinese cultuur.

Vanwege de coronapandemie vonden deze activiteiten meestal online plaats. Zo organiseerden wij in samenwerking met restaurant Vulcan in Den Haag een kookworkshop, met Olive Chinese een serie Chinese taalworkshops, met Dutch Hanfu Society een workshop over klassieke Chinese haardracht en met Attitude Tea een reeks leerzame colleges over Chinese thee. Ook streamden we twee live events vanaf het platteland van Songyang: één over het bijzondere eethuis Lingfang’s Wonderland en één over de oogst van groene thee in de lente.

In 2022 gaan we verder onder de naam Het Tulpenpaviljoen. De tulp staat natuurlijk voor Nederland en het paviljoen is een typisch Chinees tuinhuis waar je lekker kunt ontspannen. Ook in 2022 zullen we weer in samenwerking met diverse partners allerlei culturele activiteiten organiseren. Volg ons op onze website sociale media om op de hoogte te blijven.

Mali Zhi

Igor Nuijten

Maak kennis met onze teamleden

Elaine Xu

Linda

Lingyi Liu

Yuqing Wang

Yuxin Zhong

Zimo Li