Amazing China 2024 in Hortus Leiden
museumnacht

Op 1 juni vindt de jaarlijkse Museumnacht Leiden plaats, dit jaar alweer voor de zestiende keer. Tulpenpaviljoen brengt dit jaar Amazing China 2024 de Hortus Botanicus Leiden! Vorig jaar bezochten maar liefst 5000 mensen Museumnacht Leiden, en met 500 bezoekers was de Hortus de meest populaire locatie.

We zijn zeer trots dat twee gerenommeerde kunstenaars uit China hun medewerking verlenen aan dit evenement. Meesterzegelsnijder Zhang Qinxian uit Shanghai geeft voor de tweede keer in Leiden een workshop zegelsnijden. Meesterschilder Liu Zhijun uit Tianjin, die eerder voor Tulpenpaviljoen een prachtige set van tien stadsgezichten van Chinese steden schilderde, verzorgt een workshop Chinees schilderen.

Bij de proeverij van theesommelier Sunny Wang kun je Chinese thee van topkwaliteit komen proeven en de Vereniging van Gediplomeerde Chinese Chef-koks trakteert op dimsum. Tan Xiaoxian op guzheng, en Kantonese Operagroep Yuet Wan zorgen voor de muziek. Daarnaast laten leden van NL Hanfu Society een prachtige verzameling Hanfu zien.

Naast de programmaonderdelen die Tulpenpaviljoen organiseert zijn er in de Hortus Botanicus ook optredens de bands Talks Make Do, Staplers en Grote Geelstaart, en zijn er diverse lezingen in de Wintertuin en de Sterrenwacht.

Kaartjes voor Museumnacht Leiden kun je online kopen op museumnachtleiden.nl. Wees er snel bij, de kaartjes voor Early Birds zijn inmiddels al uitverkocht.

Laatste artikelen >

Shanghai, China’s bruisende metropool

Shanghai, China’s bruisende metropool

Het Shanghai van vandaag is een hypermoderne wereldstad, met gigantische wolkenkrabbers, een efficiënt metronetwerk en warenhuizen waar je alles kunt kopen, van Franse kazen en wijnen tot de nieuwste Japanse cosmetica. De stad biedt een keur aan Chinese en...

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Naar artikelen >