Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het “Venetië van het Oosten” genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of Amsterdam bent.

Lingering Garden dateert uit 1593 en is een van de mooiste klassieke Chinese tuinen in Suzhou. De centrale tuin omringt een vijver en een grot van graniet. Door de eeuwen heen is Lingering Garden regelmatig uitgebreid met dennen- en bamboebosjes en een Stenen Woud van geërodeerde rotsen, zogenaamde gongshi.

Tiger Hill telt veel historische en legendarische plekken. Op de top  van de heuvel staat de Tiger Hill Pagode, door velen gezien als het symbool van Suzhou, omdat de pagode net als de stad zelf 2500 jaar oud is. Sword Testing Stone werd volgens de legende gespleten toen koning He Lu van Wu daar zijn nieuwe zwaard testte. In de tuin van Wanjing Mountain Villa staan meer dan vijfhonderd penzaiboompjes.

Op dertig kilometer van Suzhou ligt het pittoreske plaatsje Zhouzhuang. Kleine bootjes varen je langs eeuwenoude bruggen uit de Ming-dynastie en de Yuan-dynastie. Zhangting House is een elegant woonhuis met een rustige binnenplaats en een vijver. Milou Tower was in oude tijden een populaire plek waar literati elkaar ontmoeten. Ook een bezoek aan de duizend jaar oude taoïstische  Chengxu-tempel is een aanrader.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >