Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie, Elephant Road, de oude stadsmuur, de Jiming-tempel, Purple Mountain en Xuanwu Lake Park.

Met Chinees Nieuwjaar versieren lantaarns het historische centrum tijdens het beroemde Qinhuai International Lantern Festival en in de lente kleurt pruimenbloesem de hele stad roze tijdens het Nanjing International Plum Blossom Festival. In mei worden er bij het Nanjing Dragon Boat Festival Drakenbootraces gehouden ter nagedachtenis van de beroemde dichter Qu Yuan.

De keuken van Nanjing kent vele heerlijke gerechten, zoetzure vis (songshu guiyu), feniksstaart garnalen (fengwei xia) en Jinling-gehaktballetjes. Maar het liefst eet men in Nanjing eend! Het gerecht waar Nanjing het meest bekend om staat is gepocheerde gezouten eend (Nanjing yanshui ya). In september en oktober eet iedereen heerlijke wolhandkrab (dazha xie). Ben je in de winter in Nanjing? Dan moet je zeker een keer op straat een gepofte zoete aardappel (kao hongshu) eten.

 

Laatste artikelen >

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Naar artikelen >