Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie, Elephant Road, de oude stadsmuur, de Jiming-tempel, Purple Mountain en Xuanwu Lake Park.

Met Chinees Nieuwjaar versieren lantaarns het historische centrum tijdens het beroemde Qinhuai International Lantern Festival en in de lente kleurt pruimenbloesem de hele stad roze tijdens het Nanjing International Plum Blossom Festival. In mei worden er bij het Nanjing Dragon Boat Festival Drakenbootraces gehouden ter nagedachtenis van de beroemde dichter Qu Yuan.

De keuken van Nanjing kent vele heerlijke gerechten, zoetzure vis (songshu guiyu), feniksstaart garnalen (fengwei xia) en Jinling-gehaktballetjes. Maar het liefst eet men in Nanjing eend! Het gerecht waar Nanjing het meest bekend om staat is gepocheerde gezouten eend (Nanjing yanshui ya). In september en oktober eet iedereen heerlijke wolhandkrab (dazha xie). Ben je in de winter in Nanjing? Dan moet je zeker een keer op straat een gepofte zoete aardappel (kao hongshu) eten.

 

Laatste artikelen >

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Op 1 juni vindt de jaarlijkse Museumnacht Leiden plaats, dit jaar alweer voor de zestiende keer. Tulpenpaviljoen brengt dit jaar Amazing China 2024 de Hortus Botanicus Leiden! Vorig jaar bezochten maar liefst 5000 mensen Museumnacht Leiden, en met 500 bezoekers was de...

Shanghai, China’s bruisende metropool

Shanghai, China’s bruisende metropool

Het Shanghai van vandaag is een hypermoderne wereldstad, met gigantische wolkenkrabbers, een efficiënt metronetwerk en warenhuizen waar je alles kunt kopen, van Franse kazen en wijnen tot de nieuwste Japanse cosmetica. De stad biedt een keur aan Chinese en...

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Naar artikelen >