Terugblik Chengdu event
terugblik-chengdu

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam.

Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha Siu Baau en Ma Taai Go. Het Dimsam restaurant op de eerste verdieping van de Chinese Boot is een echte aanrader voor liefhebbers van deze Kantonese lekkernijen. Aan de hand van een korte video en foto’s liet Igor Nuijten zien wat Chengdu allemaal te beiden heeft, zoals veel groene parken, panda’s en een heel pittige keuken.

Daarna gaf mevrouw Xiali Wang een Taiji demonstratie, waarbij de aanwezigen uitgenodigd werden om mee te doen. Het effect van de oefening voor je rug werd het meest gevoeld en het best gewaardeerd door degenen die elke dag lang achter de computer zitten. Jiaqi Qiu op ruan en Xiaoxian Tan op guzheng speelden “Yao Dans”. Je kunt een stukje beluisteren op onze homepage.

Tot slot was er de gevreesde Spicy Food Challenge. We hadden zes verschillende hapjes voorbereid, in oplopende mate van pittigheid. De twee winnaars van de Challenge werkten uiteindelijk twee superhete rawit pepers weg, en werden beloond met een leuke prijs.

Binnenkort is er weer een nieuw Amazing China 2023 evenement. Hou onze website en Instagram dus goed in de gaten!

Laatste artikelen >

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Op 1 juni vindt de jaarlijkse Museumnacht Leiden plaats, dit jaar alweer voor de zestiende keer. Tulpenpaviljoen brengt dit jaar Amazing China 2024 de Hortus Botanicus Leiden! Vorig jaar bezochten maar liefst 5000 mensen Museumnacht Leiden, en met 500 bezoekers was de...

Shanghai, China’s bruisende metropool

Shanghai, China’s bruisende metropool

Het Shanghai van vandaag is een hypermoderne wereldstad, met gigantische wolkenkrabbers, een efficiënt metronetwerk en warenhuizen waar je alles kunt kopen, van Franse kazen en wijnen tot de nieuwste Japanse cosmetica. De stad biedt een keur aan Chinese en...

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Naar artikelen >