Terugblik Chengdu event
terugblik-chengdu

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam.

Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha Siu Baau en Ma Taai Go. Het Dimsam restaurant op de eerste verdieping van de Chinese Boot is een echte aanrader voor liefhebbers van deze Kantonese lekkernijen. Aan de hand van een korte video en foto’s liet Igor Nuijten zien wat Chengdu allemaal te beiden heeft, zoals veel groene parken, panda’s en een heel pittige keuken.

Daarna gaf mevrouw Xiali Wang een Taiji demonstratie, waarbij de aanwezigen uitgenodigd werden om mee te doen. Het effect van de oefening voor je rug werd het meest gevoeld en het best gewaardeerd door degenen die elke dag lang achter de computer zitten. Jiaqi Qiu op ruan en Xiaoxian Tan op guzheng speelden “Yao Dans”. Je kunt een stukje beluisteren op onze homepage.

Tot slot was er de gevreesde Spicy Food Challenge. We hadden zes verschillende hapjes voorbereid, in oplopende mate van pittigheid. De twee winnaars van de Challenge werkten uiteindelijk twee superhete rawit pepers weg, en werden beloond met een leuke prijs.

Binnenkort is er weer een nieuw Amazing China 2023 evenement. Hou onze website en Instagram dus goed in de gaten!

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Terugblik Beijing event

Terugblik Beijing event

Het derde hoofdstuk in de reeks Amazing China 2023 vond plaats op De Chinese Boot in Rotterdam. Dit keer stond de hoofdstad van China, Beijing centraal. Bij aankomst paste een aantal bezoekers authentieke Hanfu-kostuums.  Daarna vertelde ervaren reisleider Tom Lops...

Naar artikelen >