Amazing China 2023: Chengdu
chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot!

Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese specialiteit is, leek het ons een goed idee om je de gelegenheid te geven om eens kennis te komen maken met deze heerlijke hapjes!

Vanaf 16:00 vertellen we over Chengdu. Dankzij het subtropische klimaat is Chengdu een heerlijke stad om in te wonen. In traditionele theehuizen spelen de inwoners graag een potje mahjong terwijl ze van een kopje thee genieten. Er zijn veel plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals het huisje van de beroemde dichter Du Fu, de Wuhou Tempel en het Wangjiang Paviljoen Park. Souvenirs kun je kopen in de authentieke steegjes Kuan-, Zhai-, en Jing Xiangzi. En als je een heleboel panda’s wilt zien, bezoek dan Chengdu Panda Base of het 130 kilometer verderop gelegen Wolong Natuurreservaat.

Op 29 april kan je verder nog meedoen aan een Taiji demonstratie, gegeven door ervaren docent Xiali Wang. Xiaoxian Tan op guzheng en Jiaqi Qiu op ruan voeren samen het stuk “Yao Dans” uit. Tenslotte is er de Spicy Food Challenge, waarmee je kunt testen hoe goed je smaakpapillen bestand zijn tegen pittig eten. De winnaars krijgen een leuke prijs!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Een kaartje voor alleen het programma kost €10, de extra kosten als je ook meedoet aan de Dimsam Proeverij zijn nog eens €10. Je kunt op 29 april bij aankomst betalen.

Laatste artikelen >

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Op 1 juni vindt de jaarlijkse Museumnacht Leiden plaats, dit jaar alweer voor de zestiende keer. Tulpenpaviljoen brengt dit jaar Amazing China 2024 de Hortus Botanicus Leiden! Vorig jaar bezochten maar liefst 5000 mensen Museumnacht Leiden, en met 500 bezoekers was de...

Shanghai, China’s bruisende metropool

Shanghai, China’s bruisende metropool

Het Shanghai van vandaag is een hypermoderne wereldstad, met gigantische wolkenkrabbers, een efficiënt metronetwerk en warenhuizen waar je alles kunt kopen, van Franse kazen en wijnen tot de nieuwste Japanse cosmetica. De stad biedt een keur aan Chinese en...

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Naar artikelen >