Amazing China 2023: Chengdu
chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot!

Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese specialiteit is, leek het ons een goed idee om je de gelegenheid te geven om eens kennis te komen maken met deze heerlijke hapjes!

Vanaf 16:00 vertellen we over Chengdu. Dankzij het subtropische klimaat is Chengdu een heerlijke stad om in te wonen. In traditionele theehuizen spelen de inwoners graag een potje mahjong terwijl ze van een kopje thee genieten. Er zijn veel plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals het huisje van de beroemde dichter Du Fu, de Wuhou Tempel en het Wangjiang Paviljoen Park. Souvenirs kun je kopen in de authentieke steegjes Kuan-, Zhai-, en Jing Xiangzi. En als je een heleboel panda’s wilt zien, bezoek dan Chengdu Panda Base of het 130 kilometer verderop gelegen Wolong Natuurreservaat.

Op 29 april kan je verder nog meedoen aan een Taiji demonstratie, gegeven door ervaren docent Xiali Wang. Xiaoxian Tan op guzheng en Jiaqi Qiu op ruan voeren samen het stuk “Yao Dans” uit. Tenslotte is er de Spicy Food Challenge, waarmee je kunt testen hoe goed je smaakpapillen bestand zijn tegen pittig eten. De winnaars krijgen een leuke prijs!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Een kaartje voor alleen het programma kost €10, de extra kosten als je ook meedoet aan de Dimsam Proeverij zijn nog eens €10. Je kunt op 29 april bij aankomst betalen.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Terugblik Beijing event

Terugblik Beijing event

Het derde hoofdstuk in de reeks Amazing China 2023 vond plaats op De Chinese Boot in Rotterdam. Dit keer stond de hoofdstad van China, Beijing centraal. Bij aankomst paste een aantal bezoekers authentieke Hanfu-kostuums.  Daarna vertelde ervaren reisleider Tom Lops...

Naar artikelen >