Terugblik Beijing event
terugblik-beijing-event

Het derde hoofdstuk in de reeks Amazing China 2023 vond plaats op De Chinese Boot in Rotterdam. Dit keer stond de hoofdstad van China, Beijing centraal.

Bij aankomst paste een aantal bezoekers authentieke Hanfu-kostuums.  Daarna vertelde ervaren reisleider Tom Lops alles wat je moet weten over de stad Beijing. Hij liet daarbij mooie foto’s zien die hij tijdens zijn bezoeken aan die stad heeft gemaakt. Tulpenpaviljoen is van plan om later dit jaar een culturele reis naar China te organiseren, en dan mag de hoofdstad van China natuurlijk niet ontbreken. Lily Dong van Blue Sky Travel Service gaf een update over de mogelijke route van die reis. 

Na de pauze speelde Jiaqi Qiu twee prachtige stukken op haar ruan. Dutch Hanfu Society vertelde deze keer over kleding in de Ming-dynastie. Wist je trouwens dat modehuis Dior op Chinese social media van culturele toe-eigening wordt beschuldigd? Dior heeft namelijk een ontwerp van een rok uit de Ming-dynastie als eigen werk gepresenteerd. De avond werd uiteraard weer afgesloten met een gezellige maaltijd met heerlijke gerechten uit Beijing.

Het volgende evenement staat gepland op zaterdag 29 april: dan is de hoofdstad van de provincie Sichuan, Chengdu, aan de beurt. Houd onze website in de gaten voor de details!

Laatste artikelen >

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Amazing China 2024 in Hortus Leiden

Op 1 juni vindt de jaarlijkse Museumnacht Leiden plaats, dit jaar alweer voor de zestiende keer. Tulpenpaviljoen brengt dit jaar Amazing China 2024 de Hortus Botanicus Leiden! Vorig jaar bezochten maar liefst 5000 mensen Museumnacht Leiden, en met 500 bezoekers was de...

Shanghai, China’s bruisende metropool

Shanghai, China’s bruisende metropool

Het Shanghai van vandaag is een hypermoderne wereldstad, met gigantische wolkenkrabbers, een efficiënt metronetwerk en warenhuizen waar je alles kunt kopen, van Franse kazen en wijnen tot de nieuwste Japanse cosmetica. De stad biedt een keur aan Chinese en...

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Naar artikelen >