Terugblik Beijing event
terugblik-beijing-event

Het derde hoofdstuk in de reeks Amazing China 2023 vond plaats op De Chinese Boot in Rotterdam. Dit keer stond de hoofdstad van China, Beijing centraal.

Bij aankomst paste een aantal bezoekers authentieke Hanfu-kostuums.  Daarna vertelde ervaren reisleider Tom Lops alles wat je moet weten over de stad Beijing. Hij liet daarbij mooie foto’s zien die hij tijdens zijn bezoeken aan die stad heeft gemaakt. Tulpenpaviljoen is van plan om later dit jaar een culturele reis naar China te organiseren, en dan mag de hoofdstad van China natuurlijk niet ontbreken. Lily Dong van Blue Sky Travel Service gaf een update over de mogelijke route van die reis. 

Na de pauze speelde Jiaqi Qiu twee prachtige stukken op haar ruan. Dutch Hanfu Society vertelde deze keer over kleding in de Ming-dynastie. Wist je trouwens dat modehuis Dior op Chinese social media van culturele toe-eigening wordt beschuldigd? Dior heeft namelijk een ontwerp van een rok uit de Ming-dynastie als eigen werk gepresenteerd. De avond werd uiteraard weer afgesloten met een gezellige maaltijd met heerlijke gerechten uit Beijing.

Het volgende evenement staat gepland op zaterdag 29 april: dan is de hoofdstad van de provincie Sichuan, Chengdu, aan de beurt. Houd onze website in de gaten voor de details!

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >