Amazing China 2023: Beijing
beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad!

Beijing is een stad van contrasten. Er is zo veel te zien, te doen en te ervaren dat je er makkelijk een hele vakantie kan doorbrengen. Wereldberoemd zijn de Verboden Stad en de Grote Muur. Maar ook de unieke moderne gebouwen van Beijing, zoals Het Vogelnest en de door Rem Koolhaas ontworpen CCTV-toren zijn bijzonder indrukwekkend.

In de parken van Beijing zie je veel mensen taiji, wushu of qigong oefenen. Er wordt muziek gemaakt en op ballroom muziek gedanst. Op 25 maart kun je onder leiding van de Rotterdamse Chi Neng qigong-meester Leen Steen qigong oefeningen doen. Jiaqi Qiu brengt op haar ruan, een Chinees tokkelinstrument, het stuk “Kamelenbellen op de Zijderoute” ten gehore en leden van de Hanfu Society laten deze keer kleding uit de Ming-dynastie zien.

We sluiten het programma af met een heerlijke Chinese maaltijd, waarbij gerechten uit Beijing centraal staan, inclusief Pekingeend. Wist je dat Pekingeend al in de Ming-dynastie op het menu stond van het keizerlijk hof? Het eerste restaurant van Pekingeendketen Bianyifang werd al in 1416 geopend!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Het ticket voor het programma inclusief diner kost slechts €22,17.

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Terugblik Hangzhou event

Terugblik Hangzhou event

Het tweede evenement in de reeks Amazing China 2023, wederom in Sunshine Teahouse, was weer een groot succes! Deze keer stond de stad Hangzhou centraal. Eerst gaf Igor Nuijten een korte presentatie over de vele beziens- en wetenswaardigheden van de stad. Daarna maakte...

Naar artikelen >