Amazing China 2023: Beijing
beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad!

Beijing is een stad van contrasten. Er is zo veel te zien, te doen en te ervaren dat je er makkelijk een hele vakantie kan doorbrengen. Wereldberoemd zijn de Verboden Stad en de Grote Muur. Maar ook de unieke moderne gebouwen van Beijing, zoals Het Vogelnest en de door Rem Koolhaas ontworpen CCTV-toren zijn bijzonder indrukwekkend.

In de parken van Beijing zie je veel mensen taiji, wushu of qigong oefenen. Er wordt muziek gemaakt en op ballroom muziek gedanst. Op 25 maart kun je onder leiding van de Rotterdamse Chi Neng qigong-meester Leen Steen qigong oefeningen doen. Jiaqi Qiu brengt op haar ruan, een Chinees tokkelinstrument, het stuk “Kamelenbellen op de Zijderoute” ten gehore en leden van de Hanfu Society laten deze keer kleding uit de Ming-dynastie zien.

We sluiten het programma af met een heerlijke Chinese maaltijd, waarbij gerechten uit Beijing centraal staan, inclusief Pekingeend. Wist je dat Pekingeend al in de Ming-dynastie op het menu stond van het keizerlijk hof? Het eerste restaurant van Pekingeendketen Bianyifang werd al in 1416 geopend!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Het ticket voor het programma inclusief diner kost slechts €22,17.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >