Amazing China 2023: Beijing
beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad!

Beijing is een stad van contrasten. Er is zo veel te zien, te doen en te ervaren dat je er makkelijk een hele vakantie kan doorbrengen. Wereldberoemd zijn de Verboden Stad en de Grote Muur. Maar ook de unieke moderne gebouwen van Beijing, zoals Het Vogelnest en de door Rem Koolhaas ontworpen CCTV-toren zijn bijzonder indrukwekkend.

In de parken van Beijing zie je veel mensen taiji, wushu of qigong oefenen. Er wordt muziek gemaakt en op ballroom muziek gedanst. Op 25 maart kun je onder leiding van de Rotterdamse Chi Neng qigong-meester Leen Steen qigong oefeningen doen. Jiaqi Qiu brengt op haar ruan, een Chinees tokkelinstrument, het stuk “Kamelenbellen op de Zijderoute” ten gehore en leden van de Hanfu Society laten deze keer kleding uit de Ming-dynastie zien.

We sluiten het programma af met een heerlijke Chinese maaltijd, waarbij gerechten uit Beijing centraal staan, inclusief Pekingeend. Wist je dat Pekingeend al in de Ming-dynastie op het menu stond van het keizerlijk hof? Het eerste restaurant van Pekingeendketen Bianyifang werd al in 1416 geopend!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Het ticket voor het programma inclusief diner kost slechts €22,17.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >