Amazing China 2023: Beijing
beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad!

Beijing is een stad van contrasten. Er is zo veel te zien, te doen en te ervaren dat je er makkelijk een hele vakantie kan doorbrengen. Wereldberoemd zijn de Verboden Stad en de Grote Muur. Maar ook de unieke moderne gebouwen van Beijing, zoals Het Vogelnest en de door Rem Koolhaas ontworpen CCTV-toren zijn bijzonder indrukwekkend.

In de parken van Beijing zie je veel mensen taiji, wushu of qigong oefenen. Er wordt muziek gemaakt en op ballroom muziek gedanst. Op 25 maart kun je onder leiding van de Rotterdamse Chi Neng qigong-meester Leen Steen qigong oefeningen doen. Jiaqi Qiu brengt op haar ruan, een Chinees tokkelinstrument, het stuk “Kamelenbellen op de Zijderoute” ten gehore en leden van de Hanfu Society laten deze keer kleding uit de Ming-dynastie zien.

We sluiten het programma af met een heerlijke Chinese maaltijd, waarbij gerechten uit Beijing centraal staan, inclusief Pekingeend. Wist je dat Pekingeend al in de Ming-dynastie op het menu stond van het keizerlijk hof? Het eerste restaurant van Pekingeendketen Bianyifang werd al in 1416 geopend!

Kom je ook? Ga dan naar de pagina “evenementen” en meld je aan. Het ticket voor het programma inclusief diner kost slechts €22,17.

Laatste artikelen >

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

NL Hanfu Society was met een aantal in traditionele Chinese klederdracht gestoken leden naar Leiden gekomen om de bezoekers een unieke gelegenheid te bieden kennis te maken met Hanfu. Het publiek kon een grote verscheidenheid aan Hanfu-kleding en -accessoires...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Tijdens Museumnacht Leiden kon het publiek ook kennismaken met twee vormen van Chinese Opera. Operagezelschap Yuet Wan speelde onder andere stukken uit de Kantonese opera’s “The Flower Princess” en “The Legend of the Purple Hairpin” en de achtjarige Sisi Rameseder,...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Tulpenpaviljoen organiseerde op 1 juni tijdens Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus het programma Amazing China 2024. Honderden bezoekers genoten van de verschillende demonstraties en uitvoeringen. We zijn iedereen heel dankbaar voor hun bijdrage en daarom gaan...

Naar artikelen >