Terugblik Hangzhou event
terugblik-hangzhou

Het tweede evenement in de reeks Amazing China 2023, wederom in Sunshine Teahouse, was weer een groot succes! Deze keer stond de stad Hangzhou centraal.

Eerst gaf Igor Nuijten een korte presentatie over de vele beziens- en wetenswaardigheden van de stad. Daarna maakte voorzitter Mali Zhi bekend dat Tulpenpaviljoen werkt aan een plan om later dit jaar een culturele reis naar China te organiseren. Sunny Wang, voorzitter van Dutch Hanfu Society demonstreerde de Chinese theeceremonie en liet iedereen proeven hoe lekker Longjing thee is. Daarna gaf Jiaqi Qiu een prachtige uitvoering op de ruan, een Chinees tokkelinstrument dat een beetje op een gitaar lijkt. Tenslotte gaven vertegenwoordigers van de Dutch Hanfu Society een interessante presentatie over kleding in de Song-dynastie. Na afloop was er een maaltijd met onder andere specialiteiten uit Hangzhou zoals Dongpo buikspek.

Het volgende evenement staat gepland op zaterdag 25 maart: dan laten we zien wat Beijing allemaal te bieden. Houd onze website in de gaten voor de details!

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >