Terugblik Hangzhou event
terugblik-hangzhou

Het tweede evenement in de reeks Amazing China 2023, wederom in Sunshine Teahouse, was weer een groot succes! Deze keer stond de stad Hangzhou centraal.

Eerst gaf Igor Nuijten een korte presentatie over de vele beziens- en wetenswaardigheden van de stad. Daarna maakte voorzitter Mali Zhi bekend dat Tulpenpaviljoen werkt aan een plan om later dit jaar een culturele reis naar China te organiseren. Sunny Wang, voorzitter van Dutch Hanfu Society demonstreerde de Chinese theeceremonie en liet iedereen proeven hoe lekker Longjing thee is. Daarna gaf Jiaqi Qiu een prachtige uitvoering op de ruan, een Chinees tokkelinstrument dat een beetje op een gitaar lijkt. Tenslotte gaven vertegenwoordigers van de Dutch Hanfu Society een interessante presentatie over kleding in de Song-dynastie. Na afloop was er een maaltijd met onder andere specialiteiten uit Hangzhou zoals Dongpo buikspek.

Het volgende evenement staat gepland op zaterdag 25 maart: dan laten we zien wat Beijing allemaal te bieden. Houd onze website in de gaten voor de details!

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >