Terugblik Hangzhou event
terugblik-hangzhou

Het tweede evenement in de reeks Amazing China 2023, wederom in Sunshine Teahouse, was weer een groot succes! Deze keer stond de stad Hangzhou centraal.

Eerst gaf Igor Nuijten een korte presentatie over de vele beziens- en wetenswaardigheden van de stad. Daarna maakte voorzitter Mali Zhi bekend dat Tulpenpaviljoen werkt aan een plan om later dit jaar een culturele reis naar China te organiseren. Sunny Wang, voorzitter van Dutch Hanfu Society demonstreerde de Chinese theeceremonie en liet iedereen proeven hoe lekker Longjing thee is. Daarna gaf Jiaqi Qiu een prachtige uitvoering op de ruan, een Chinees tokkelinstrument dat een beetje op een gitaar lijkt. Tenslotte gaven vertegenwoordigers van de Dutch Hanfu Society een interessante presentatie over kleding in de Song-dynastie. Na afloop was er een maaltijd met onder andere specialiteiten uit Hangzhou zoals Dongpo buikspek.

Het volgende evenement staat gepland op zaterdag 25 maart: dan laten we zien wat Beijing allemaal te bieden. Houd onze website in de gaten voor de details!

Laatste artikelen >

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Naar artikelen >