Longjing thee, de trots van Hanghou
longjing-thee-uitgelicht

Longjing thee is in China al eeuwen een van de meest geliefde groene theesoorten. Longjing betekent Drakenput, en is vernoemd naar een beroemde waterput in Hangzhou. Longjing smaakt vol, zacht en zoet. De theeblaadjes zijn langwerpig en plat en hebben een lichtgroene kleur. Longjing drinken is gezond, want het bevat vitamine C, aminozuren en antioxidanten.

Longjing wordt eenmaal per jaar geoogst, tussen half maart en half april. De thee die voor Qingming wordt geoogst, dat is dit jaar dus voor 5 april, is het fijnst en wordt het meest gewaardeerd. Na die datum wordt het weer namelijk een stuk warmer en de theebladeren een stuk grover.

Een theeplukker plukt met de hand voorzichtig één knop en één of twee blaadjes per verse loot van de theeplant. De theeblaadjes worden kort gedroogd en daarna in wokken geroosterd om het natuurlijke oxidatieproces te stoppen.

Gebruik voor het zetten van Longjing bij voorkeur Spa blauw: dit komt de smaak, de kleur en de geur ten goede. Je kunt deze thee zetten met water van 90°C. Goede Longjing krijgt een geelgroene kleur.

Aanstaande zaterdag kun je in Den Haag zelf komen proeven hoe Longjing thee smaakt, bij het tweede evenement van de Serie Amazing China 2023: Hangzhou.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >