Amazing China 2023: Hangzhou
hangzhou

Hangzhou is al sinds de Tang-dynastie een belangrijke handelsstad. De stad ligt aan het zuidelijkste punt van het Keizerskanaal en tot halverwege de Ming-dynastie was Hangzhou ook via zee goed te bereiken. Buitenlandse handelaren, waaronder Marco Polo, kwamen naar Hangzhou voor Chinese producten als zijde, thee en porselein en soms vestigden zij zich ook in de stad.

Vandaag de dag is Hangzhou nog steeds heel belangrijk voor de Chinese economie. Bekende Chinese bedrijven als Alibaba Group, Ant Group en NetEase hebben er hun hoofdkantoor. De aanwezigheid van deze bedrijven en de vele universiteiten in de stad hebben ervoor gezorgd dat Hangzhou een belangrijk centrum voor informatie technologie, wetenschappelijk onderzoek en de financiële wereld in China is geworden.

Hangzhou wordt ook wel de groenste stad van China genoemd. De stad ligt aan het mooie Xihumeer. Langs het meer en op eilandjes in het meer staan diverse tempels, pagodes en tuinen. De schoonheid van het Xihumeer is door veel dichters bezongen en door schilders vereeuwigd. Tegenwoordig zijn de vele fraaie plekjes bij het meer favoriet bij zowel toeristen als bij professionele fotografen, die proberen de pracht van de schillende seizoenen te vangen in hun foto’s.

Het boeddhisme vond al in de vierde eeuw na Christus de weg naar Hangzhou. In het jaar 328 stichtte een Indiase monnik de Lingyin tempel vlak buiten de stad. Helaas is het klooster vaak geplunderd, en daarom moest het vaak herbouwd worden. De meeste van de huidige gebouw dateren uit de Qing-dynastie. Een bezoek aan het klooster en grotten in de buurt is zeer de moeite waard.

In de omgeving van Hangzhou kun je ook mooie wandelingen maken. Je kunt de bergen in trekken, maar ook een tocht van een paar kilometer langs de Longjing theevelden maken. Longjing thee is onder theeliefhebbers een bekende en geliefde groene theesoort, die al eeuwen door de lokale theeboeren wordt geproduceerd.

Op zaterdag 25 februari organiseren Tulpenpaviljoen en Sunshine Teahouse in Den Haag het evenement “Amazing China 2023: Hangzhou”. We zullen je dan vertellen over de bezienswaardigheden van Hangzhou en je Longjingthee laten proeven. Zhongruan-speler Jiaqi Qiu zal het lied “Avond van het Fakkelfeest” ten gehore brengen en NL Hanfu Society presenteert kostuums uit de Song-dynastie. Na het evenement zetten we ook nog een aantal lekkere gerechten uit Hangzhou op tafel: Dongpo buikspek, gestoofde kip a la Hangzhou en geroerbakte sojabonen met xuecai. Kijk bij Evenementen op deze website voor meer informatie en om je aan te melden.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >