Amazing China 2023: Hangzhou
hangzhou

Hangzhou is al sinds de Tang-dynastie een belangrijke handelsstad. De stad ligt aan het zuidelijkste punt van het Keizerskanaal en tot halverwege de Ming-dynastie was Hangzhou ook via zee goed te bereiken. Buitenlandse handelaren, waaronder Marco Polo, kwamen naar Hangzhou voor Chinese producten als zijde, thee en porselein en soms vestigden zij zich ook in de stad.

Vandaag de dag is Hangzhou nog steeds heel belangrijk voor de Chinese economie. Bekende Chinese bedrijven als Alibaba Group, Ant Group en NetEase hebben er hun hoofdkantoor. De aanwezigheid van deze bedrijven en de vele universiteiten in de stad hebben ervoor gezorgd dat Hangzhou een belangrijk centrum voor informatie technologie, wetenschappelijk onderzoek en de financiële wereld in China is geworden.

Hangzhou wordt ook wel de groenste stad van China genoemd. De stad ligt aan het mooie Xihumeer. Langs het meer en op eilandjes in het meer staan diverse tempels, pagodes en tuinen. De schoonheid van het Xihumeer is door veel dichters bezongen en door schilders vereeuwigd. Tegenwoordig zijn de vele fraaie plekjes bij het meer favoriet bij zowel toeristen als bij professionele fotografen, die proberen de pracht van de schillende seizoenen te vangen in hun foto’s.

Het boeddhisme vond al in de vierde eeuw na Christus de weg naar Hangzhou. In het jaar 328 stichtte een Indiase monnik de Lingyin tempel vlak buiten de stad. Helaas is het klooster vaak geplunderd, en daarom moest het vaak herbouwd worden. De meeste van de huidige gebouw dateren uit de Qing-dynastie. Een bezoek aan het klooster en grotten in de buurt is zeer de moeite waard.

In de omgeving van Hangzhou kun je ook mooie wandelingen maken. Je kunt de bergen in trekken, maar ook een tocht van een paar kilometer langs de Longjing theevelden maken. Longjing thee is onder theeliefhebbers een bekende en geliefde groene theesoort, die al eeuwen door de lokale theeboeren wordt geproduceerd.

Op zaterdag 25 februari organiseren Tulpenpaviljoen en Sunshine Teahouse in Den Haag het evenement “Amazing China 2023: Hangzhou”. We zullen je dan vertellen over de bezienswaardigheden van Hangzhou en je Longjingthee laten proeven. Zhongruan-speler Jiaqi Qiu zal het lied “Avond van het Fakkelfeest” ten gehore brengen en NL Hanfu Society presenteert kostuums uit de Song-dynastie. Na het evenement zetten we ook nog een aantal lekkere gerechten uit Hangzhou op tafel: Dongpo buikspek, gestoofde kip a la Hangzhou en geroerbakte sojabonen met xuecai. Kijk bij Evenementen op deze website voor meer informatie en om je aan te melden.

Laatste artikelen >

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Naar artikelen >