Terugblik Dali event
terugblik-dali

Tijdens het eerste evenement in de reeks Amazing China 2023 konden geïnteresseerden kennismaken met al het moois dat Dali te bieden heeft. Om in de juiste sfeer te komen werd iedereen bij binnenkomst uitgenodigd om zich in klederdracht van diverse Chinese nationaliteiten te steken. Dit leverde mooie plaatjes op!

Voor de officiële kick-off van Amazing China 2023 in Sunshine Teahouse in Den Haag waren een aantal sprekers uitgenodigd. De heer Zhang van het Chinees Cultureel Centrum in Den Haag sprak de verwachting uit dat het over niet al te lange tijd weer mogelijk zal zijn om overal in China op vakantie te gaan, en dat een bezoek aan Dali dan een goede keuze zou zijn. De heer Kool, oud-wethouder van Den Haag en de heer Doets, oud- projectmanager Den Haag Marketing en Igor Nuijten van Tulpenpaviljoen vertelden daarna over hun persoonlijke ervaringen in Dali en Yunnan.

Tot slot kon iedereen van de bijzondere thee à la Dali genieten en maakte de fotograaf nog een groepsfoto bij de Chinese poort aan het einde van de Wagenstraat. Volgende maand staat in de tweede editie van Amazing China 2023 de stad Hangzhou centraal. Als je wilt weten wat daar allemaal te zien en te beleven is, let dan op de aankondiging binnenkort op deze website!

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >