Dali
dali

In het zuidwesten van China ligt het prachtige Dali, de oude hoofdstad van het Bai-koninkrijk Nanzhao. Dali ligt aan het Erhaimeer en wordt omringd door besneeuwde bergpieken. Het is een bijzondere reisbestemming voor avontuurlijke reizigers. In Dali heerst het hele jaar een mild en zonnig klimaat.

In het oude centrum van Dali staan veel huizen gebouwd in de stijl van de Bai, een van de vijfentwintig nationaliteiten die de provincie Yunnan rijk is. Via nauwe straatjes kom je terecht bij mooie binnenhofjes met traditionele houten gebouwen. Ook de oude stadsmuren en stadspoorten zijn een bezoekje meer dan waard.

Er is buiten de stad van alles te beleven. Je kunt lekker langs het Erhaimeer wandelen of bij vissers in de boot stappen en meemaken hoe ze met aalscholvers vis vangen. De omgeving van Dali leent zich uitstekend voor fietstochten. Bezoek de niet zo lang geleden helemaal gerestaureerde Chongsheng tempel met zijn drie eeuwenoude pagodes voor een prachtig uitzicht over het Erhaimeer.

Dali ligt op een hoogte van tweeduizend meter en is omgeven door besneeuwde bergtoppen van het Cangshangebergte. Vanuit de Gantongtempel net buiten Dali kun je met een kabelbaan naar boven gaan, en prachtige bergwandelingen maken.

In Dali serveren veel restaurants heerlijke lokale gerechten. Waar in de rest van China meestal doufu op het menu staat, eet men in Dali liever Rushan, een kaas gemaakt van koemelk.

Wat je zeker moet proberen is de typische drie-gangen-thee van de Bai. Door toevoeging van verschillende ingrediënten smaakt ieder kopje thee anders en elk kopje staat symbool voor een andere fase in het leven. Het eerste kopje smaakt bitter, wanneer je jong bent, moet je hard werken en soms ontberingen lijden. Het tweede kopje smaakt zoet, als je door je inspanningen successen hebt geboekt, is het tijd om te genieten van het leven. Het derde kopt smaakt zowel zoet als pittig. In de derde fase van je leven kijk je zowel terug op de moeilijke als de gelukkige tijden.

Tijdens het eerste evenement in de serie Amazing China 2023 kun je op zaterdag 28 januari nader kennis maken met Dali. Er is een show met traditionele kostuums van verschillende Chinese nationaliteiten en ook wordt de Bai Drie-gangen-thee geschonken. Kijk op de event pagina voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Laatste artikelen >

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Naar artikelen >