Dali
dali

In het zuidwesten van China ligt het prachtige Dali, de oude hoofdstad van het Bai-koninkrijk Nanzhao. Dali ligt aan het Erhaimeer en wordt omringd door besneeuwde bergpieken. Het is een bijzondere reisbestemming voor avontuurlijke reizigers. In Dali heerst het hele jaar een mild en zonnig klimaat.

In het oude centrum van Dali staan veel huizen gebouwd in de stijl van de Bai, een van de vijfentwintig nationaliteiten die de provincie Yunnan rijk is. Via nauwe straatjes kom je terecht bij mooie binnenhofjes met traditionele houten gebouwen. Ook de oude stadsmuren en stadspoorten zijn een bezoekje meer dan waard.

Er is buiten de stad van alles te beleven. Je kunt lekker langs het Erhaimeer wandelen of bij vissers in de boot stappen en meemaken hoe ze met aalscholvers vis vangen. De omgeving van Dali leent zich uitstekend voor fietstochten. Bezoek de niet zo lang geleden helemaal gerestaureerde Chongsheng tempel met zijn drie eeuwenoude pagodes voor een prachtig uitzicht over het Erhaimeer.

Dali ligt op een hoogte van tweeduizend meter en is omgeven door besneeuwde bergtoppen van het Cangshangebergte. Vanuit de Gantongtempel net buiten Dali kun je met een kabelbaan naar boven gaan, en prachtige bergwandelingen maken.

In Dali serveren veel restaurants heerlijke lokale gerechten. Waar in de rest van China meestal doufu op het menu staat, eet men in Dali liever Rushan, een kaas gemaakt van koemelk.

Wat je zeker moet proberen is de typische drie-gangen-thee van de Bai. Door toevoeging van verschillende ingrediënten smaakt ieder kopje thee anders en elk kopje staat symbool voor een andere fase in het leven. Het eerste kopje smaakt bitter, wanneer je jong bent, moet je hard werken en soms ontberingen lijden. Het tweede kopje smaakt zoet, als je door je inspanningen successen hebt geboekt, is het tijd om te genieten van het leven. Het derde kopt smaakt zowel zoet als pittig. In de derde fase van je leven kijk je zowel terug op de moeilijke als de gelukkige tijden.

Tijdens het eerste evenement in de serie Amazing China 2023 kun je op zaterdag 28 januari nader kennis maken met Dali. Er is een show met traditionele kostuums van verschillende Chinese nationaliteiten en ook wordt de Bai Drie-gangen-thee geschonken. Kijk op de event pagina voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >