Terugblik Baijiu proeverij
baijiuproeverij-uitgelicht

Op 17 december jl. organiseerden Tulpenpaviljoen en Chemsterdam een unieke baijiu proeverij. Plaats van handeling: de onlangs geopende Z G Gallery op de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

De oprichter en eigenaar van Chemsterdam, Hans Ngo, vertelde eerst over de verschillen en overeenkomsten in het productieproces van gedistilleerde dranken wereldwijd. Daarna ging hij dieper in op het fermenteren en distilleren van de verschillende soorten baijiu. Voor de proeverij had Hans zes soorten gedestilleerd geselecteerd: drie soorten baijiu (Fen Chiew, Longtaitou en Tian Chao Shang Pin), een Hollandse jenever, een Schotse whisky en een Perzische saffraanlikeur. Bij deze dranken werden diverse snacks geserveerd, zoals pinda’s, chocola en haring.

Hoewel baijiu op dit moment nog niet erg bekend is in Nederland, waren de aanwezigen van mening dat deze drank meer aandacht verdient van de Nederlandse liefhebbers van gedestilleerd. Daarom is Tulpenpaviljoen van plan om in 2023 nog meer evenementen te organiseren om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met baijiu!

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >