Terugblik Baijiu proeverij
baijiuproeverij-uitgelicht

Op 17 december jl. organiseerden Tulpenpaviljoen en Chemsterdam een unieke baijiu proeverij. Plaats van handeling: de onlangs geopende Z G Gallery op de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

De oprichter en eigenaar van Chemsterdam, Hans Ngo, vertelde eerst over de verschillen en overeenkomsten in het productieproces van gedistilleerde dranken wereldwijd. Daarna ging hij dieper in op het fermenteren en distilleren van de verschillende soorten baijiu. Voor de proeverij had Hans zes soorten gedestilleerd geselecteerd: drie soorten baijiu (Fen Chiew, Longtaitou en Tian Chao Shang Pin), een Hollandse jenever, een Schotse whisky en een Perzische saffraanlikeur. Bij deze dranken werden diverse snacks geserveerd, zoals pinda’s, chocola en haring.

Hoewel baijiu op dit moment nog niet erg bekend is in Nederland, waren de aanwezigen van mening dat deze drank meer aandacht verdient van de Nederlandse liefhebbers van gedestilleerd. Daarom is Tulpenpaviljoen van plan om in 2023 nog meer evenementen te organiseren om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met baijiu!

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >