Terugblik Baijiu proeverij
baijiuproeverij-uitgelicht

Op 17 december jl. organiseerden Tulpenpaviljoen en Chemsterdam een unieke baijiu proeverij. Plaats van handeling: de onlangs geopende Z G Gallery op de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

De oprichter en eigenaar van Chemsterdam, Hans Ngo, vertelde eerst over de verschillen en overeenkomsten in het productieproces van gedistilleerde dranken wereldwijd. Daarna ging hij dieper in op het fermenteren en distilleren van de verschillende soorten baijiu. Voor de proeverij had Hans zes soorten gedestilleerd geselecteerd: drie soorten baijiu (Fen Chiew, Longtaitou en Tian Chao Shang Pin), een Hollandse jenever, een Schotse whisky en een Perzische saffraanlikeur. Bij deze dranken werden diverse snacks geserveerd, zoals pinda’s, chocola en haring.

Hoewel baijiu op dit moment nog niet erg bekend is in Nederland, waren de aanwezigen van mening dat deze drank meer aandacht verdient van de Nederlandse liefhebbers van gedestilleerd. Daarom is Tulpenpaviljoen van plan om in 2023 nog meer evenementen te organiseren om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met baijiu!

Laatste artikelen >

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Naar artikelen >