Chinese miniaturen
li-renliang

De heer Li Renliang heeft een bijzondere hobby: hij maakt miniaturen van beroemde Chinese klassieke gebouwen, zoals de Gebedshal voor Goede Oogsten van de Tempel van de Hemel in Beijing.

Na zijn eerste baan als timmerman ging hij voor het Onderzoeksinstituut van het Staatspostbureau in Shanghai werken. Helaas had hij toen geen tijd meer voor zijn hobby. Pas nadat hij met pensioen was gegaan kon hij weer miniaturen gaan maken. Hij volgde daarvoor zelfs colleges over klassieke Chinese architectuur aan de Tongji Universiteit in Shanghai.

Van veel gebouwen zijn geen bouwtekeningen, want vroeger werd veel kennis over de bouw alleen mondeling doorgegeven. Daarom gaat meneer Li zelf naar de gebouwen toe om alles op te meten en foto’s te maken van alle details. Het gereedschap dat hij nodig heeft om de 1:100 modellen te maken heeft hij zelf gemaakt. Het gereedschap dat je in de winkel kan kopen is namelijk niet geschikt voor sommige onderdelen van soms maar een millimeter breed.

Li Renliang maakt de miniaturen voor zijn plezier, maar ook om ze te kunnen delen met anderen. Want niet iedereen is in de gelegenheid om de verre reis naar China te maken om de originele gebouwen te gaan bekijken. Zijn droom is dan ook om ooit ook nog eens in Europa zijn werk aan het publiek te kunnen laten zien.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >