Chinese miniaturen
li-renliang

De heer Li Renliang heeft een bijzondere hobby: hij maakt miniaturen van beroemde Chinese klassieke gebouwen, zoals de Gebedshal voor Goede Oogsten van de Tempel van de Hemel in Beijing.

Na zijn eerste baan als timmerman ging hij voor het Onderzoeksinstituut van het Staatspostbureau in Shanghai werken. Helaas had hij toen geen tijd meer voor zijn hobby. Pas nadat hij met pensioen was gegaan kon hij weer miniaturen gaan maken. Hij volgde daarvoor zelfs colleges over klassieke Chinese architectuur aan de Tongji Universiteit in Shanghai.

Van veel gebouwen zijn geen bouwtekeningen, want vroeger werd veel kennis over de bouw alleen mondeling doorgegeven. Daarom gaat meneer Li zelf naar de gebouwen toe om alles op te meten en foto’s te maken van alle details. Het gereedschap dat hij nodig heeft om de 1:100 modellen te maken heeft hij zelf gemaakt. Het gereedschap dat je in de winkel kan kopen is namelijk niet geschikt voor sommige onderdelen van soms maar een millimeter breed.

Li Renliang maakt de miniaturen voor zijn plezier, maar ook om ze te kunnen delen met anderen. Want niet iedereen is in de gelegenheid om de verre reis naar China te maken om de originele gebouwen te gaan bekijken. Zijn droom is dan ook om ooit ook nog eens in Europa zijn werk aan het publiek te kunnen laten zien.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >