Zhangjiajie National Forest Park
zhangjiajie

Een van mooiste natuurgebieden van China ligt in de zuidelijke provincie Hunan: Zhangjiajie National Forest Park. Het is een prachtig landschap vol markante bergpieken, mooie wandelpaden en ongerepte natuur. Vanaf de meer dan tien uitzichtplatforms heb je een geweldig uitzicht over het park. Je kunt de duizenden traptreden te voet beklimmen, maar je kunt ook met de bus of kabelbaan naar boven.

Langs de meanderende Jinbian Beek voert een pad door een sprookjesachtig bos. Sommige hoge rotsformaties langs het pad hebben een bijzondere namen, zoals “Twee schildpadden verkennen de beek”. Als je goed kijkt, zie je in de rotsen inderdaad twee schildpadden hun kop vooruitsteken. Daarnaast is er nog een piek die lijk op het hoofd van schrijver Lu Xun en ander op een kameel.

Niet ver van de beek staat de reusachtige Bailong-lift, volgens het Guiness Book of Records de hoogste buitenlift ter wereld. De 326 meter hoge lift brengt je in anderhalve minuut omhoog voor een adembenemend uitzicht op Avatar Hallelujah Mountain. De grillige, groene, vaak in mist gehulde bergpieken in het park hebben de makers van Avatar inspiratie gegeven voor de zwevende rotsformaties en Hallelujah Mountain in de film.

In het park is ook een indrukwekkende Skywalk-brug gebouwd. De brug met glazen bodem is 430 meter lang en hangt 300 meter boven de grond. Er kunnen maximaal 800 mensen tegelijk overheen lopen.

De beste tijd om Zhangjiajie National Forest Park te bezoeken zijn de maanden september en oktober. De temperatuur is dan zeer aangenaam en de natuur op zijn mooist. Ook april is een goede tijd, want dan staan het park in bloei. Zhangjiajie is goed bereikbaar per vliegtuig, met directe vliegverbindingen vanuit Beijing, Shanghai en Guangzhou. Aangekomen in Zhangjiajie kun je ieder uur met een shuttlebus direct naar het park.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >