Zhangjiajie National Forest Park
zhangjiajie

Een van mooiste natuurgebieden van China ligt in de zuidelijke provincie Hunan: Zhangjiajie National Forest Park. Het is een prachtig landschap vol markante bergpieken, mooie wandelpaden en ongerepte natuur. Vanaf de meer dan tien uitzichtplatforms heb je een geweldig uitzicht over het park. Je kunt de duizenden traptreden te voet beklimmen, maar je kunt ook met de bus of kabelbaan naar boven.

Langs de meanderende Jinbian Beek voert een pad door een sprookjesachtig bos. Sommige hoge rotsformaties langs het pad hebben een bijzondere namen, zoals “Twee schildpadden verkennen de beek”. Als je goed kijkt, zie je in de rotsen inderdaad twee schildpadden hun kop vooruitsteken. Daarnaast is er nog een piek die lijk op het hoofd van schrijver Lu Xun en ander op een kameel.

Niet ver van de beek staat de reusachtige Bailong-lift, volgens het Guiness Book of Records de hoogste buitenlift ter wereld. De 326 meter hoge lift brengt je in anderhalve minuut omhoog voor een adembenemend uitzicht op Avatar Hallelujah Mountain. De grillige, groene, vaak in mist gehulde bergpieken in het park hebben de makers van Avatar inspiratie gegeven voor de zwevende rotsformaties en Hallelujah Mountain in de film.

In het park is ook een indrukwekkende Skywalk-brug gebouwd. De brug met glazen bodem is 430 meter lang en hangt 300 meter boven de grond. Er kunnen maximaal 800 mensen tegelijk overheen lopen.

De beste tijd om Zhangjiajie National Forest Park te bezoeken zijn de maanden september en oktober. De temperatuur is dan zeer aangenaam en de natuur op zijn mooist. Ook april is een goede tijd, want dan staan het park in bloei. Zhangjiajie is goed bereikbaar per vliegtuig, met directe vliegverbindingen vanuit Beijing, Shanghai en Guangzhou. Aangekomen in Zhangjiajie kun je ieder uur met een shuttlebus direct naar het park.

Laatste artikelen >

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 4

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 4

Dankzij de gulle donatie van Vereniging van Gediplomeerde Chinese Chef-koks en dimsum specialist Lee’s International konden de bezoekers genieten van heerlijke gestoomde en gefrituurde dimsum-hapjes. Onze speciale dank gaat ook uit naar de Leidse restaurants Asian...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

NL Hanfu Society was met een aantal in traditionele Chinese klederdracht gestoken leden naar Leiden gekomen om de bezoekers een unieke gelegenheid te bieden kennis te maken met Hanfu. Het publiek kon een grote verscheidenheid aan Hanfu-kleding en -accessoires...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Tijdens Museumnacht Leiden kon het publiek ook kennismaken met twee vormen van Chinese Opera. Operagezelschap Yuet Wan speelde onder andere stukken uit de Kantonese opera’s “The Flower Princess” en “The Legend of the Purple Hairpin” en de achtjarige Sisi Rameseder,...

Naar artikelen >