Zhangjiajie National Forest Park
zhangjiajie

Een van mooiste natuurgebieden van China ligt in de zuidelijke provincie Hunan: Zhangjiajie National Forest Park. Het is een prachtig landschap vol markante bergpieken, mooie wandelpaden en ongerepte natuur. Vanaf de meer dan tien uitzichtplatforms heb je een geweldig uitzicht over het park. Je kunt de duizenden traptreden te voet beklimmen, maar je kunt ook met de bus of kabelbaan naar boven.

Langs de meanderende Jinbian Beek voert een pad door een sprookjesachtig bos. Sommige hoge rotsformaties langs het pad hebben een bijzondere namen, zoals “Twee schildpadden verkennen de beek”. Als je goed kijkt, zie je in de rotsen inderdaad twee schildpadden hun kop vooruitsteken. Daarnaast is er nog een piek die lijk op het hoofd van schrijver Lu Xun en ander op een kameel.

Niet ver van de beek staat de reusachtige Bailong-lift, volgens het Guiness Book of Records de hoogste buitenlift ter wereld. De 326 meter hoge lift brengt je in anderhalve minuut omhoog voor een adembenemend uitzicht op Avatar Hallelujah Mountain. De grillige, groene, vaak in mist gehulde bergpieken in het park hebben de makers van Avatar inspiratie gegeven voor de zwevende rotsformaties en Hallelujah Mountain in de film.

In het park is ook een indrukwekkende Skywalk-brug gebouwd. De brug met glazen bodem is 430 meter lang en hangt 300 meter boven de grond. Er kunnen maximaal 800 mensen tegelijk overheen lopen.

De beste tijd om Zhangjiajie National Forest Park te bezoeken zijn de maanden september en oktober. De temperatuur is dan zeer aangenaam en de natuur op zijn mooist. Ook april is een goede tijd, want dan staan het park in bloei. Zhangjiajie is goed bereikbaar per vliegtuig, met directe vliegverbindingen vanuit Beijing, Shanghai en Guangzhou. Aangekomen in Zhangjiajie kun je ieder uur met een shuttlebus direct naar het park.

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >