Zhangjiajie National Forest Park
zhangjiajie

Een van mooiste natuurgebieden van China ligt in de zuidelijke provincie Hunan: Zhangjiajie National Forest Park. Het is een prachtig landschap vol markante bergpieken, mooie wandelpaden en ongerepte natuur. Vanaf de meer dan tien uitzichtplatforms heb je een geweldig uitzicht over het park. Je kunt de duizenden traptreden te voet beklimmen, maar je kunt ook met de bus of kabelbaan naar boven.

Langs de meanderende Jinbian Beek voert een pad door een sprookjesachtig bos. Sommige hoge rotsformaties langs het pad hebben een bijzondere namen, zoals “Twee schildpadden verkennen de beek”. Als je goed kijkt, zie je in de rotsen inderdaad twee schildpadden hun kop vooruitsteken. Daarnaast is er nog een piek die lijk op het hoofd van schrijver Lu Xun en ander op een kameel.

Niet ver van de beek staat de reusachtige Bailong-lift, volgens het Guiness Book of Records de hoogste buitenlift ter wereld. De 326 meter hoge lift brengt je in anderhalve minuut omhoog voor een adembenemend uitzicht op Avatar Hallelujah Mountain. De grillige, groene, vaak in mist gehulde bergpieken in het park hebben de makers van Avatar inspiratie gegeven voor de zwevende rotsformaties en Hallelujah Mountain in de film.

In het park is ook een indrukwekkende Skywalk-brug gebouwd. De brug met glazen bodem is 430 meter lang en hangt 300 meter boven de grond. Er kunnen maximaal 800 mensen tegelijk overheen lopen.

De beste tijd om Zhangjiajie National Forest Park te bezoeken zijn de maanden september en oktober. De temperatuur is dan zeer aangenaam en de natuur op zijn mooist. Ook april is een goede tijd, want dan staan het park in bloei. Zhangjiajie is goed bereikbaar per vliegtuig, met directe vliegverbindingen vanuit Beijing, Shanghai en Guangzhou. Aangekomen in Zhangjiajie kun je ieder uur met een shuttlebus direct naar het park.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >