In dialogue with The dream of the red chamber

De droom van de rode kamer is een van Vier Grote Klassiekers in de Chinese literatuur. De roman is in de achttiende eeuw geschreven door Cao Xueqin. Het zou een semi-autobiografisch verhaal zijn, waarin de schrijver herinneringen ophaalt aan de vrouwen uit zijn jeugd: vriendinnetjes, familieleden en vrouwelijk personeel.

De droom van de rode kamer bevat een enorme hoeveelheid personages, waardoor het misschien even duurt voor je lekker in het verhaal komt. Ook geeft het boek een verrassend gedetailleerd beeld van het leven in het China in de achttiende eeuw. Sinds kort is er een uitmuntende Nederlandse vertaling, waaraan vertalers en sinologen Mark Leenhouts, Anne Sytske Keijser en Silvia Marijnissen vele jaren hebben gewerkt. Binnenkort verschijnt de tweede editie van deze must read!

Op 10 juni organiseert Chinees Cultureel Centrum in Den Haag in samenwerking met Tulpenpaviljoen een paneldiscussie: In dialogue with The dream of the red chamber. Twee van de vertalers van de Nederlandse editie, Mark Leenhouts en Anne Sytske Keijser, gaan in gesprek met schrijvers Pim Wiersinga, Julie Oyang en Yue Tao. Onderwerpen zijn “Impact of The Dream of the Red Chamber on Western culture “, “Structure construction of Chinese novels” en “Challenges in the Translation Journey of Dream of The Red Chamber”. Daarnaast zal Julie Oyang een korte lezing houding over het werk van Gao Made. De voertaal van dit evenement is Engels.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Eventbright.

Laatste artikelen >

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

NL Hanfu Society was met een aantal in traditionele Chinese klederdracht gestoken leden naar Leiden gekomen om de bezoekers een unieke gelegenheid te bieden kennis te maken met Hanfu. Het publiek kon een grote verscheidenheid aan Hanfu-kleding en -accessoires...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Tijdens Museumnacht Leiden kon het publiek ook kennismaken met twee vormen van Chinese Opera. Operagezelschap Yuet Wan speelde onder andere stukken uit de Kantonese opera’s “The Flower Princess” en “The Legend of the Purple Hairpin” en de achtjarige Sisi Rameseder,...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Tulpenpaviljoen organiseerde op 1 juni tijdens Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus het programma Amazing China 2024. Honderden bezoekers genoten van de verschillende demonstraties en uitvoeringen. We zijn iedereen heel dankbaar voor hun bijdrage en daarom gaan...

Naar artikelen >