In dialogue with The dream of the red chamber

De droom van de rode kamer is een van Vier Grote Klassiekers in de Chinese literatuur. De roman is in de achttiende eeuw geschreven door Cao Xueqin. Het zou een semi-autobiografisch verhaal zijn, waarin de schrijver herinneringen ophaalt aan de vrouwen uit zijn jeugd: vriendinnetjes, familieleden en vrouwelijk personeel.

De droom van de rode kamer bevat een enorme hoeveelheid personages, waardoor het misschien even duurt voor je lekker in het verhaal komt. Ook geeft het boek een verrassend gedetailleerd beeld van het leven in het China in de achttiende eeuw. Sinds kort is er een uitmuntende Nederlandse vertaling, waaraan vertalers en sinologen Mark Leenhouts, Anne Sytske Keijser en Silvia Marijnissen vele jaren hebben gewerkt. Binnenkort verschijnt de tweede editie van deze must read!

Op 10 juni organiseert Chinees Cultureel Centrum in Den Haag in samenwerking met Tulpenpaviljoen een paneldiscussie: In dialogue with The dream of the red chamber. Twee van de vertalers van de Nederlandse editie, Mark Leenhouts en Anne Sytske Keijser, gaan in gesprek met schrijvers Pim Wiersinga, Julie Oyang en Yue Tao. Onderwerpen zijn “Impact of The Dream of the Red Chamber on Western culture “, “Structure construction of Chinese novels” en “Challenges in the Translation Journey of Dream of The Red Chamber”. Daarnaast zal Julie Oyang een korte lezing houding over het werk van Gao Made. De voertaal van dit evenement is Engels.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Eventbright.

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >