Terugblik workshop Chinees Bloemschikken in de Lente
bloemschikken

In samenwerking met Moon Studio organiseerde Tulpenpaviljoen op zaterdag 19 maart in Den Haag de workshop Chinees Bloemschikken in de Lente. Tien in traditioneel Chinese kledij geklede deelnemers leerden van bloemschikkunstenares Yuan Yuan hun zelf ontworpen bloemstuk te schikken.

Voor het bloemstuk gebruikten de cursisten onder andere Chinese pioenen, begonia’s, tulpen en groene helleborus. Het begin van lente had iedereen duidelijk geïnspireerd, want de bloemstukken zagen er allemaal prachtig uit!

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >