Terugblik workshop Chinees Bloemschikken in de Lente
bloemschikken

In samenwerking met Moon Studio organiseerde Tulpenpaviljoen op zaterdag 19 maart in Den Haag de workshop Chinees Bloemschikken in de Lente. Tien in traditioneel Chinese kledij geklede deelnemers leerden van bloemschikkunstenares Yuan Yuan hun zelf ontworpen bloemstuk te schikken.

Voor het bloemstuk gebruikten de cursisten onder andere Chinese pioenen, begonia’s, tulpen en groene helleborus. Het begin van lente had iedereen duidelijk geïnspireerd, want de bloemstukken zagen er allemaal prachtig uit!

Laatste artikelen >

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

NL Hanfu Society was met een aantal in traditionele Chinese klederdracht gestoken leden naar Leiden gekomen om de bezoekers een unieke gelegenheid te bieden kennis te maken met Hanfu. Het publiek kon een grote verscheidenheid aan Hanfu-kleding en -accessoires...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Tijdens Museumnacht Leiden kon het publiek ook kennismaken met twee vormen van Chinese Opera. Operagezelschap Yuet Wan speelde onder andere stukken uit de Kantonese opera’s “The Flower Princess” en “The Legend of the Purple Hairpin” en de achtjarige Sisi Rameseder,...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Tulpenpaviljoen organiseerde op 1 juni tijdens Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus het programma Amazing China 2024. Honderden bezoekers genoten van de verschillende demonstraties en uitvoeringen. We zijn iedereen heel dankbaar voor hun bijdrage en daarom gaan...

Naar artikelen >