Terugblik workshop Chinees Bloemschikken in de Lente
bloemschikken

In samenwerking met Moon Studio organiseerde Tulpenpaviljoen op zaterdag 19 maart in Den Haag de workshop Chinees Bloemschikken in de Lente. Tien in traditioneel Chinese kledij geklede deelnemers leerden van bloemschikkunstenares Yuan Yuan hun zelf ontworpen bloemstuk te schikken.

Voor het bloemstuk gebruikten de cursisten onder andere Chinese pioenen, begonia’s, tulpen en groene helleborus. Het begin van lente had iedereen duidelijk geïnspireerd, want de bloemstukken zagen er allemaal prachtig uit!

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >