Hot Spots: Shandong Cocktails
shandong cuisine den haag

In hartje Den Haag is sinds februari 2022 een bijzonder eethuis geopend: Shandong Cocktails. Naast bijzondere cocktails met een Chinese twist worden hier streekgerechten uit de provincie Shandong geserveerd. De keuken van Shandong is een van de vier traditionele keukens van China, maar er zijn in Nederland niet veel plaatsen waar je kunt kennismaken met Shandong Cuisine.

Daarom organiseert Tulpenpaviljoen in samenwerking met Shandong Cocktails op zaterdag 26 maart een exclusief evenement. Om 16:00 beginnen we met een workshop Fold Your Own Dumplings, waar je leert hoe je Chinese jiaozi moet vouwen. Om 18:00 begint het Shandong Cuisine Diner.

In overleg met de chef-kok hebben we een heerlijk menu samengesteld, met voorgerechten als Vinegar Mixed Peanuts, Spicy Mixed Vegetables, Shandong Pickles en Five-Spice Beef Brisket, en hoofdgerechten als ‘Beihai’ Red-Braised Beef, Shandong “Frites” en Smoked Spring Chicken. Natuurlijk kun je dan ook de zelfgemaakte jiaozi proeven.

Bij de maaltijd serveren we gratis Chinese thee. Alle andere drankjes zijn voor eigen rekening. Als je zin hebt in een lekkere cocktail, ben je bij Shandong Cocktails natuurlijk aan het goede adres. Probeer de signature cocktails eens: Shandong Sling, Taishan Tingle, Beihai Breakfast of Qingdao Chiller.

Bij de Workshop FYO Dumplings hebben we ruimte voor 15 personen, voor het Shandong Cuisine diner voor maximaal 30 personen. Je kun je voor het evenement inschrijven door een e-mail te sturen info@tulpenpaviljoen.com met de tekst “FYO Dumplings en Shandong Cuisine Diner” als je wilt meedoen aan de workshop en het diner, of alleen “Shandong Cuisine Diner” als je alleen voor het diner komt. Vermeld ook even je naam en met hoeveel mensen je komt.

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >