Hot Spots: Shandong Cocktails
shandong cuisine den haag

In hartje Den Haag is sinds februari 2022 een bijzonder eethuis geopend: Shandong Cocktails. Naast bijzondere cocktails met een Chinese twist worden hier streekgerechten uit de provincie Shandong geserveerd. De keuken van Shandong is een van de vier traditionele keukens van China, maar er zijn in Nederland niet veel plaatsen waar je kunt kennismaken met Shandong Cuisine.

Daarom organiseert Tulpenpaviljoen in samenwerking met Shandong Cocktails op zaterdag 26 maart een exclusief evenement. Om 16:00 beginnen we met een workshop Fold Your Own Dumplings, waar je leert hoe je Chinese jiaozi moet vouwen. Om 18:00 begint het Shandong Cuisine Diner.

In overleg met de chef-kok hebben we een heerlijk menu samengesteld, met voorgerechten als Vinegar Mixed Peanuts, Spicy Mixed Vegetables, Shandong Pickles en Five-Spice Beef Brisket, en hoofdgerechten als ‘Beihai’ Red-Braised Beef, Shandong “Frites” en Smoked Spring Chicken. Natuurlijk kun je dan ook de zelfgemaakte jiaozi proeven.

Bij de maaltijd serveren we gratis Chinese thee. Alle andere drankjes zijn voor eigen rekening. Als je zin hebt in een lekkere cocktail, ben je bij Shandong Cocktails natuurlijk aan het goede adres. Probeer de signature cocktails eens: Shandong Sling, Taishan Tingle, Beihai Breakfast of Qingdao Chiller.

Bij de Workshop FYO Dumplings hebben we ruimte voor 15 personen, voor het Shandong Cuisine diner voor maximaal 30 personen. Je kun je voor het evenement inschrijven door een e-mail te sturen info@tulpenpaviljoen.com met de tekst “FYO Dumplings en Shandong Cuisine Diner” als je wilt meedoen aan de workshop en het diner, of alleen “Shandong Cuisine Diner” als je alleen voor het diner komt. Vermeld ook even je naam en met hoeveel mensen je komt.

Laatste artikelen >

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Suzhou, het Venetië van het Oosten

Vanwege de prachtige grachten en de duizenden stenen bruggen wordt Suzhou vaak het "Venetië van het Oosten" genoemd. Maar als je ‘s avonds langs de grachten rijdt en het licht van de straatlantaarns in het water weerspiegelt, lijkt het soms alsof je in Leiden of...

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Naar artikelen >