Hot Spots: Shandong Cocktails
shandong cuisine den haag

In hartje Den Haag is sinds februari 2022 een bijzonder eethuis geopend: Shandong Cocktails. Naast bijzondere cocktails met een Chinese twist worden hier streekgerechten uit de provincie Shandong geserveerd. De keuken van Shandong is een van de vier traditionele keukens van China, maar er zijn in Nederland niet veel plaatsen waar je kunt kennismaken met Shandong Cuisine.

Daarom organiseert Tulpenpaviljoen in samenwerking met Shandong Cocktails op zaterdag 26 maart een exclusief evenement. Om 16:00 beginnen we met een workshop Fold Your Own Dumplings, waar je leert hoe je Chinese jiaozi moet vouwen. Om 18:00 begint het Shandong Cuisine Diner.

In overleg met de chef-kok hebben we een heerlijk menu samengesteld, met voorgerechten als Vinegar Mixed Peanuts, Spicy Mixed Vegetables, Shandong Pickles en Five-Spice Beef Brisket, en hoofdgerechten als ‘Beihai’ Red-Braised Beef, Shandong “Frites” en Smoked Spring Chicken. Natuurlijk kun je dan ook de zelfgemaakte jiaozi proeven.

Bij de maaltijd serveren we gratis Chinese thee. Alle andere drankjes zijn voor eigen rekening. Als je zin hebt in een lekkere cocktail, ben je bij Shandong Cocktails natuurlijk aan het goede adres. Probeer de signature cocktails eens: Shandong Sling, Taishan Tingle, Beihai Breakfast of Qingdao Chiller.

Bij de Workshop FYO Dumplings hebben we ruimte voor 15 personen, voor het Shandong Cuisine diner voor maximaal 30 personen. Je kun je voor het evenement inschrijven door een e-mail te sturen info@tulpenpaviljoen.com met de tekst “FYO Dumplings en Shandong Cuisine Diner” als je wilt meedoen aan de workshop en het diner, of alleen “Shandong Cuisine Diner” als je alleen voor het diner komt. Vermeld ook even je naam en met hoeveel mensen je komt.

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >