Workshop schilderen en kalligrafie een succes!

Op 23 februari organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in Leiden een workshop schilderen en kalligrafie. Zestien studenten Chinastudies kregen les van ervaren schilders Wei Wei en Liza Lin.

Wei Wei leerde de cursisten een traditioneel Chinees inktschilderij te maken. Ze had als voorbeeld een schilderij met goudvissen en waterlelies meegenomen, en legde stap voor stap uit hoe je zo’n schilderij opzet en afwerkt.

Liza Lin liet met eigen werk de ontwikkeling van Chinese karakters zien. Daarna leerde ze de cursisten de Chinese Nieuwjaarswens 年年有餘 (ieder jaar overvloed) schrijven. Bij deze workshop werd gebruik gemaakt van een Chinese tekenmat. Met penseel en water kun je karakters op de mat schrijven, die weer verdwijnen wanneer het water opdroogt.

Na de workshop gingen de cursisten trots met hun docenten en hun zelfgemaakte schilderijen en kalligrafieën op de foto.

Deze workshop was al snel volgeboekt, maar Tulpenpaviljoen organiseert dit jaar nog meer leuke activiteiten. Wil je volgende keer ook meedoen? Volg ons dan op Instagram en op de website!

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >