Workshop schilderen en kalligrafie een succes!

Op 23 februari organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in Leiden een workshop schilderen en kalligrafie. Zestien studenten Chinastudies kregen les van ervaren schilders Wei Wei en Liza Lin.

Wei Wei leerde de cursisten een traditioneel Chinees inktschilderij te maken. Ze had als voorbeeld een schilderij met goudvissen en waterlelies meegenomen, en legde stap voor stap uit hoe je zo’n schilderij opzet en afwerkt.

Liza Lin liet met eigen werk de ontwikkeling van Chinese karakters zien. Daarna leerde ze de cursisten de Chinese Nieuwjaarswens 年年有餘 (ieder jaar overvloed) schrijven. Bij deze workshop werd gebruik gemaakt van een Chinese tekenmat. Met penseel en water kun je karakters op de mat schrijven, die weer verdwijnen wanneer het water opdroogt.

Na de workshop gingen de cursisten trots met hun docenten en hun zelfgemaakte schilderijen en kalligrafieën op de foto.

Deze workshop was al snel volgeboekt, maar Tulpenpaviljoen organiseert dit jaar nog meer leuke activiteiten. Wil je volgende keer ook meedoen? Volg ons dan op Instagram en op de website!

Laatste artikelen >

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 3

NL Hanfu Society was met een aantal in traditionele Chinese klederdracht gestoken leden naar Leiden gekomen om de bezoekers een unieke gelegenheid te bieden kennis te maken met Hanfu. Het publiek kon een grote verscheidenheid aan Hanfu-kleding en -accessoires...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 2

Tijdens Museumnacht Leiden kon het publiek ook kennismaken met twee vormen van Chinese Opera. Operagezelschap Yuet Wan speelde onder andere stukken uit de Kantonese opera’s “The Flower Princess” en “The Legend of the Purple Hairpin” en de achtjarige Sisi Rameseder,...

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Amazing China 2024, Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus 1

Tulpenpaviljoen organiseerde op 1 juni tijdens Museumnacht Leiden in de Hortus Botanicus het programma Amazing China 2024. Honderden bezoekers genoten van de verschillende demonstraties en uitvoeringen. We zijn iedereen heel dankbaar voor hun bijdrage en daarom gaan...

Naar artikelen >