Workshop schilderen en kalligrafie een succes!

Op 23 februari organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in Leiden een workshop schilderen en kalligrafie. Zestien studenten Chinastudies kregen les van ervaren schilders Wei Wei en Liza Lin.

Wei Wei leerde de cursisten een traditioneel Chinees inktschilderij te maken. Ze had als voorbeeld een schilderij met goudvissen en waterlelies meegenomen, en legde stap voor stap uit hoe je zo’n schilderij opzet en afwerkt.

Liza Lin liet met eigen werk de ontwikkeling van Chinese karakters zien. Daarna leerde ze de cursisten de Chinese Nieuwjaarswens 年年有餘 (ieder jaar overvloed) schrijven. Bij deze workshop werd gebruik gemaakt van een Chinese tekenmat. Met penseel en water kun je karakters op de mat schrijven, die weer verdwijnen wanneer het water opdroogt.

Na de workshop gingen de cursisten trots met hun docenten en hun zelfgemaakte schilderijen en kalligrafieën op de foto.

Deze workshop was al snel volgeboekt, maar Tulpenpaviljoen organiseert dit jaar nog meer leuke activiteiten. Wil je volgende keer ook meedoen? Volg ons dan op Instagram en op de website!

Laatste artikelen >

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Terugblik Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting

Op 13 mei organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden het unieke evenement “Zhang Qinxian: Master of Chinese Seal Cutting”. De beroemde kalligraaf, zegelsnijder en schilder Zhang Qinxian had op...

Terugblik Chengdu event

Terugblik Chengdu event

De vierde aflevering van Amazing China 2023 ging over Chengdu, stad van panda’s en hot pot. Wederom waren we te gast op De Chinese Boot in Rotterdam. Voordat het programma begon, kon iedereen tijdens de Dimsam Proeverij genieten van heerlijke hapjes als Ha Gaau, Cha...

Amazing China 2023: Chengdu

Amazing China 2023: Chengdu

Op 29 april organiseert Tulpenpaviljoen in restaurant De Chinese Boot in Rotterdam het evenement Amazing China 2023: Chengdu. Kom kennismaken met de stad van Panda’s en Hot Pot! Om 15:00 is er eerst een Dimsam Proeverij. Hoewel dimsam eigenlijk een Kantonese...

Naar artikelen >