Workshop schilderen en kalligrafie een succes!

Op 23 februari organiseerde Tulpenpaviljoen samen met studievereniging SVS in Leiden een workshop schilderen en kalligrafie. Zestien studenten Chinastudies kregen les van ervaren schilders Wei Wei en Liza Lin.

Wei Wei leerde de cursisten een traditioneel Chinees inktschilderij te maken. Ze had als voorbeeld een schilderij met goudvissen en waterlelies meegenomen, en legde stap voor stap uit hoe je zo’n schilderij opzet en afwerkt.

Liza Lin liet met eigen werk de ontwikkeling van Chinese karakters zien. Daarna leerde ze de cursisten de Chinese Nieuwjaarswens 年年有餘 (ieder jaar overvloed) schrijven. Bij deze workshop werd gebruik gemaakt van een Chinese tekenmat. Met penseel en water kun je karakters op de mat schrijven, die weer verdwijnen wanneer het water opdroogt.

Na de workshop gingen de cursisten trots met hun docenten en hun zelfgemaakte schilderijen en kalligrafieën op de foto.

Deze workshop was al snel volgeboekt, maar Tulpenpaviljoen organiseert dit jaar nog meer leuke activiteiten. Wil je volgende keer ook meedoen? Volg ons dan op Instagram en op de website!

Laatste artikelen >

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

Shanhaiguan: de Poort naar Peking

In de zeventiende eeuw werd China geteisterd door oorlog, economische achteruitgang, natuurrampen en hongersnood. De heersende Ming-dynastie kreeg te maken met boerenopstanden, maar werd ook vanaf de andere kant van de Chinese Muur bedreigd door de Qing. Het meest...

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Pekingeend: een keizerlijk gerecht

Al in de Ming-dynastie stond Pekingeend op het menu van het keizerlijk hof. Tegenwoordig kun je dit gerecht overal in Peking eten. De bekendste Pekingeend restaurantketens zijn Bianyifang en Quanjude. De vetgemeste witte Pekingeenden worden geslacht, geplukt, ontdaan...

Amazing China 2023: Beijing

Amazing China 2023: Beijing

Op 25 maart organiseert Tulpenpaviljoen, in samenwerking met Blue Sky Travel, het evenement Amazing China 2023: Beijing. Deze keer gaan we naar restaurant De Chinese Boot in Rotterdam. Kom kennismaken met deze eeuwenoude Chinese hoofdstad! Beijing is een stad van...

Naar artikelen >