Workshop schilderen en kalligrafie

Op 23 februari organiseert Tulpenpaviljoen in samenwerking met studievereniging SVS in Leiden een workshop Chinees schilderen en kalligrafie. Deze workshop wordt gegeven door twee ervaren docenten, Liza Lin en Wei Wei.

Liza Lin kwam door haar vader Lin Shen Long in aanraking met de schilderkunst. Hij was leerling van drie beroemde schilders uit Shanghai, namelijk Cao Jianlou, Cao Yongping en Qiu Shouchen. Toen Liza zeven jaar was, mocht ze vaak mee naar de lessen van haar vader en thuis leerde ze van hem schilderen en kalligraferen. Na de middelbare school ging zij naar het College of Fine Arts van Shanghai University. In Nederland heeft Liza Poetic Ink opgericht, een collectief van Chinese schilders en kalligrafen. Poetic Ink organiseert regelmatig cursussen en workshops, en sinds twee jaar ook online.

Wei Wei begon met schilderen toen ze zeven jaar was. Op een dag zag ze een klas kinderen schilderles krijgen. Ze vond de kleurige schilderijen prachtig en wilde die zelf ook leren maken. Ze mocht van haar moeder op schilderles en bleek er veel talent voor te hebben. Gedurende haar hele schoolcarrière bleef ze schilderles volgen, met als doel om later aan de academie te gaan studeren. Toch is Wei Wei in Nederland uiteindelijk iets heel anders gaan studeren en pas sinds twee jaar geleden heeft ze de penseel weer ter hand genomen. In die periode kon ze haar familie in China niet bezoeken en door te schilderen had ze iets minder heimwee.

Bij de workshop schilderen is het thema “Goudvissen”. De deelnemers aan de workshop kalligrafie leren de karakters 年年有余 te kalligraferen. Dit betekent “elk jaar overvloed”, waarbij het karakter voor “overvloed” precies hetzelfde wordt uitgesproken als dat voor “vis”. Vandaar dat de goudvis in China symbool staat voor rijkdom en geluk.

Deze workshop was al binnen één dag volledig volgeboekt, tot onze spijt hebben we velen moeten teleurstellen. Maar niet getreurd, Tulpenpaviljoen gaat dit jaar zeker nog meer workshops organiseren!

Laatste artikelen >

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing: een keizerlijke stad

Nanjing is gedurende haar 2500-jarige geschiedenis de hoofdstad geweest van veel dynastieën. Er is in deze oude stad veel te zien en te doen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Nanjing zijn de Confucius-tempel, het graf van de eerste keizer van de Ming-dynastie,...

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Adoptiepedia Lunar Nieuwjaar 2024 – het Jaar van de Draak

Op 10 februari viert Adoptiepedia het Chinees Nieuwjaar met een groot Lunar Nieuw Year feest. Adoptiepedia is een belangenorganisatie voor geadopteerden uit China en Taiwan. Wij nodigen geadopteerden en vrienden van harte uit om samen het Chinese nieuwjaar te vieren....

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat op de Vakantiebeurs!

Tulpenpaviljoen staat 11 tot en met 14 januari op het China Paviljoen van de Vakantiebeurs. Het is de eerste keer dat China op de Vakantiebeurs is vertegenwoordigd met een groot paviljoen.  Wist je trouwens dat je sinds december maximaal vijftien dagen zonder visum...

Naar artikelen >